Logo left MatrixMusic Logo middle MatrixMusic Logo right MatrixMusic

Kdo smo?

Distribucija Matrix Music je bila ustanovljena l. 2000. Danes spadamo med vodilne distributerje nosilcev zvoka in slike. Smo zastopnik največje svetovne glasbene založbe Universal, že vrsto let pa zastopamo tudi cel niz neodvisnih založb, kot so BEGGARS BANQUET, DOMINO, EPITAPH, NUCLEAR BLAST, K7, CRAMMED, EDEL, NINJA TUNE, WARP, WORLD CIRCUIT, NAXOS, HYPERDUB, GLITTERBEAT, DEMON, CHERRY RED, ACE, SPEAKERS CORNER, SOUL JAZZ, SNAPPER, MASCOT, CITY SLANG in druge. Smo tudi ekskluzivni partner velikih distribucijskih hiš, npr. ROUGH TRADE/GOOD TO GO, WORD&SOUND, SOUTHERN, CARGO in drugih.

Naši kupci so vse trgovine z glasbo v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Prodajamo tako velikim trgovskim verigam kot majhnim neodvisnim trgovinam. Naši izdelki so na voljo tudi na spletu, na poštah in na črpalkah.

Partnerji

Zgodovina

Založba Matrix Music (oz. na začetku Matrix Musik) je bila ustanovljena leta 1994 kot prva elektronska založba v Vzhodni Evropi. Izdali smo približno dvajset vinilnih plošč mladih slovenskih producentov, ki jih je svetovno elektronsko podtalje zelo lepo sprejelo, saj so jih podprli vodilni svetovni DJi, o njih pa so pisali specializirani mediji – v predinternetnih časih pretežno tiskani. Okoli založbe se je razvila dinamična scena DJev in producentov, ki je z leti vse bolj prodirala na svetovni trg. Danes so praktično vsi tedanji akterji dobro znani povsod po svetu (Torul, Sare Havlicek, Umek, Random Logic,Valentino Kanzyani..)

V novem tisočletju je založba pričela z izdajo serij mix kompilacij svetovnih DJ imen kot so Fila Brazillia, DJ Rush, Slam, Cristian Varela, Kevin Saunderson, Christian Smith, Marco Bailey, Pet Duo, DJ 3000, Detroit Grand Pubahs, Umek, Ben Sims, Ben Long (Space DJs) in drugih. Nekateri od teh CDjev so bili hkrati uradne kompilacije velikih plesnih festivalov, ki so se takrat redno dogajali (Meet Me, Sindustry..) Serije CDjev so izhajale pod naslovi UNITED DJs, Ekspozicija, Rock the Discotheque in The Detroit Connection.

Založba Matrix Music je izdala tudi dve kompilaciji predelav (verzij) skladb legendarnih Kraftwerk, katerih avtorji so slovenski glasbeniki. Plošči (l.1994 in 2005) sta izšli po celem svetu na podlagi licenčnega sporazuma s priznano založbo Mute Records.

Naše izdaje (tudi na Discogs.com):